Pelletsproffsen.se 

 

GARANTI

 

Tändelement:

 

Backer lämnar 1 Års Material o Produktionsfels garanti. Alla garantiärenden avgörs av JKFAB, efter att vi undersökt tändelementet. OBS inga producenter lämnar garanti på att tändelementet ska hålla 1 år då dessa är förbrukningsvaror. Skicka in ev garantifel på tändelement till:

 

JKFAB

Nabbavägen 42

29436 Sölvesborg

 

Skicka även med en kopia på fakturan från oss på JKFAB, där utskriftsdatumet är garanti tidens början. OBS är det inget garantifel på Tändelementet så faktureras en undersökningskostnad a 250:- inkl moms.

 

Information fr BACKER ang garantin:

 

Det finns en kod på varje element som dels berättar när elementet är tillverkat och ur vilken produktionsorder detta kommer ifrån.

Så enklast är att titta på denna kod och är det så att den är inom garantitiden och elementet är sönder så kan det vara en godkänd reklamation.

Man kan också se om elementet gått för varmt eftersom rörmaterialet både ändrar färg och ”krackelerar” vid för hög temperatur.

Vi har på ritning och teknisk information sagt att elementet har en max arbetstemperatur på 700 grader och rörmaterialet börjar krackelera typ vid strax under 1000 grader.

Detta innebär att elementet gått för varmt av olika anledningar, bla tex för låg startfläktsinställning och då innefattas inte detta av vårt garantiåtagande.

Samma gäller om det finns små ”svetshål” i elementet vilket beror på att magnesiumoxiden som finns inuti blivit för varm (över 800 grader) och då leder denna ut till gods vilket får till följd att en ljusbåge uppstår.

Är elementet annars intakt kan vi med största säkerhet säga att är en godkänd reklamation.

 

//Pelletsproffsen.se